Een haarolie is niet zomaar een vettig middel dat jou redt van beschadigde en uitgedroogde slierten. De prestaties ervan zijn veel complexer.

Ten eerste – goed gekozen olie zal jouw hoofdhuid niet vettig maken of jouw haar overbelasten.

Het fenomeen is dat het niet alleen op het oppervlak werkt van het haar maar ook diep erin penetreert. Samen met de kleine oliedeeltjes zijn er ook vitamines, mineralen en goede vetzuren die de kern van het haar penetreren. Als zij eenmaal de binnenste delen hebben bereikt, zullen zij voeden, de lokken revitaliseren, de groei verbeteren en uitvallen voorkomen – dit zijn de hoofdbepalingen van de uniekheid van haaroliën. Nog een belangrijk kenmerk van natuurlijke oliën is hoe zij het haar direct na het aanbrengen verbeteren. Probeer het aan te brengen op droge lokken, net na het föhnen. Het effect zal je wildste verwachtingen overtreffen. De lokken krijgen direct glans, weerbaarheid en vitaliteit. Dit is de snelste haarmake-over die je kunt krijgen.

 

Wat zit er in een haarolie?

Haarolie bestaat uit een reeks van vitamines die verantwoordelijk zijn voor het bieden van kracht en schoonheid aan het haar. De belangrijkste vitamines waar je zeker naar moet zoeken in zulke producten zijn: vitamines E, A, C en B.

Haaroliën kunnen ook elementen als zink, jodium, magnesium, selenium, fytosterolen en betacaroteen bevatten. Zij voeden het haar allemaal geweldig, bieden kracht en vitaliteit. Ze zijn essentieel, omdat dankzij hen jouw haar niet veroudert, niet grijs wordt en niet uitvalt.

Het onbetwijfelde nummer 1 ingrediënt van haaroliën zijn goede vetzuren (die kunnen verzadigd, onverzadigde, enkel- of meervoudig onverzadigd zijn, afhankelijk van het type olie). De belangrijkste taak is het reguleren van alle processen in het lichaam, waaronder het vertragen van veroudering.

Het is ook belangrijk wat er niet in een goede haarolie moet zitten. De besten moeten vrij zijn van siliconen, alcoholen, kunstmatige, comedogene stoffen, petroleum-derivaten en alles dat na lang gebruik het haar vernietigt en de processen verstoort in het oppervlak van de hoofdhuid. Helaas “verrijken” fabrikanten vaak hun producten met een reeks van kunstmatige, schadelijkes toffen. Daarom besteden we aandacht aan de samenstelling wanneer we haaroliën evalueren.

Haaroliën – hoe doe je dat?

Het gebruik van haaroliën is een eitje – breng het gewoon aan op het haar en de hoofdhuid.

Bovendien, je kunt het op verschillende manieren gebruiken, dat wil zeggen, op droog haar, voor of na het wassen, op natte lokken, tijdens het baden of precies daarna. Ook kan de olie worden aangebracht op de middenlengte, of alleen op de puntjes of (het liefst) ’s nachts, ook op de hoofdhuid. Deze methode van haaroliën geeft het haar de meeste voordelen, omdat de moleculen niet alleen in de haarschacht penetreren maar ook in de haarzakjes. In de ochtend was je alles af met een milde shampoo. Waarschuwing! Niet elke olie is geschikt voor applicatie op de huid. Je kunt daar ook over lezen in onze review.